Probeer het maar eens – Elke dag hetzelfde aan

Elk dag hetzelfde aan IWie kan er nog zijn goede voornemens herinneren? Het is nu april en ik kan me niet meer herinneren of ik er eentje gemaakt heb. Ik ga er dan ook maar vanuit dat ik er geen geopperd had. Men’s fashionlogger “The Baltimore Style Guy”  had voor 2012 wel een heel bijzonder voornemen uitgesproken, namelijk het hele jaar door dezelfde kleding dragen.

Zijn inspiratiebron was Steve Jobs. De beste Appleman moest dagelijks honderden keuzes maken. Om niet ook nog eens na te denken over wat hij die dag moest dragen, besloot Steve één look aan te houden die hij de rest van zijn leven kon dragen. Een zwarte Issey Miyake turtleneck shirt, een washed denim van Levi’s en New Balance Sneakers. Voor de Baltimore Style Guy werd het een geblokt overhemd met een donkerblauwe chino. Daarmee viel een (keuze)last van zijn schouders. Of toch niet?

Elk dag hetzelfde aan IIElk dag hetzelfde aan III

Je staat dan ineens voor nieuwe uitdagingen: Wat draag je om ervoor te zorgen dat je er niet elke dag hetzelfde uitziet en hoe ga je om met de seizoenen?

Om er niet elke dag hetzelfde uit te zien, vraagt wat van je creatieve geest. De truc was dat hij veel gebruik maakte van lagen en accessoires . Een jasje over het overhemd, een stropdas om, de mouwen omslaan, een pochet ect. Ook een pet/hoed dragen werkte goed. Hiermee vestig je de aandacht op een andere plek en valt het minder op dat je weer die ene donkerblauwe chino en geblokt overhemd aanhebt. Een andere optie is opvallende en contrasterende kleuren dragen.

Elk dag hetzelfde aan VElk dag hetzelfde aan IV

Ok, hij moest af en toe het concept “elke dag hetzelfde dragen” iets aanpassen. Niemand kan verwachten dat je met 30 graden een lange broek draagt of dat je met -10 in een korte broek loopt. Voor elk seizoen had hij een passend outfit, met als basis het geblokte overhemd en de donkerblauwe chino.

Elk dag hetzelfde aan VIHet grappige van dit alles is dat niemand door had dat hij elke dag hetzelfde droeg! Helemaal niemand! Je zou bijna twijfelen aan de mensen om hem heen.

Misschien ga ik het ook wel eens testen. Elke dag m’n favoriete gele Down Under t-shirt of elke dag m’n low crotch Humör jeans dragen. Nee, doe maar niet. Ik wissel het wel af en draag dezelfde broek maximaal een keer in de week. Of misschien een keer per drie dagen. Of toch maar elke dag. Hij zit er namelijk wel erg lekker.

Weet je wat. Ik beslis ‘t wel op 31 december!

Bron: Baltimorestyleguy.com . Foto’s Rob McIver Photo

 

IN DE PASKAMER – PROBEER HET MAAR EENS: ELKE DAG HETZELFDE AAN – APRIL 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published.