Madrilenen vs Londenaren: de stembus is geopend

Madrid streetstyle Steven van Dorp indepaskamer mensfashionblog

De zomer zit nog in m’n bol. Er komt een big smile op m’n gezicht als ik terug denk aan het moment op deze foto. Brak van een avondje stappen wakker worden in de Madrileense ochtendzon. What a life!

De afgelopen weken was ik maar weinig in Nederland te vinden. Twee weken terug ben ik met een vriendin een Spaanse vriend wezen opzoeken in Madrid. 10 jaar geleden hebben wij elkaar ontmoet in Leeds. Gesus! Alweer zolang terug. Ik word oud (hopelijk heel oud). We vonden het een mooie reden om een lang weekend onze vriendschap te vieren.

Leeds for ever I Reunion in Madrid

In NL drie dagen werken en daarna met m’n pa en zus naar Londen. Ook om iets te vieren. Struinend door de straten van Londen hebben we van kroeg, naar restaurant ,via de high lights van Londen, zijn verjaardag nog eens dunnetjes over gedaan.

Londen met de family

Tuurlijk stond sightseeing op het programma. Ook het nodige feesten, eten, drinken (en nog eens drinken) en shoppen was veelvuldig voorbij gekomen. Deze keer had ik ook voorgenomen om goed op de stijl van de Madrileense en Londense mannen te letten. De stembus is geopend.

3.2 miljoen mensen wonen er in Madrid. Een uniform look voor alle Madrilenen bestaat dus niet, maar een algemene indruk is wel te geven. Daar waar ik onder de indruk ben van de Scandinavische man uit de grote steden vanwege hun stijlvolle minimalistische looks, was ik minder onder de indruk van de Madrilenen. Uitzonderingen absoluut daargelaten. Ik heb genoeg stijlvolle mannen zien rondlopen. Slimfit chino’s, button down shirts, ronde zonnebrillen en een passende macho mannelijke uitstraling. Of hipster minded gasten tussen de 20 en 30 hangend in de straten of parken. Maar over het algemeen loopt de Madrileense man er “ I don’t care it’s hot and this is comfortable” bij. Tanktop, shorts en slippers. Of een polo met shorts. Daar is helemaal niets mis mee. Ik vind het alleen jammer. De (boetiek)shops die ik heb gezien hadden geweldige en originele ontwerpen. Misschien was ik kippig of keek toevallig de andere kant op, maar ik ben niemand tegen het lijf gelopen met de kleding uit een van de vele gave shops. Misschien ben ik ook wel niet eerlijk tegenover mijzelf en was ik te naarstig opzoek naar een real time streetwalk/catwalk met de kleding uit de boetiekshops. Was ik dan echt zo blind en zag ik niet meer de easy stijl van de Spaanse mannen? Want als ik op internet opzoek ga naar streetstyle foto’s in Madrid zie ik toch een hoop stijl voorbij komen.

Streetstyle Madrileense man I Streetstyle Madrileense man II Streetstyle Madrileense man III Streetstyle Madrileense man IV

And what about the London men? Londen is een melting pot van allerlei culturen. Daar waar je in Madrid nog echte Madrilenen had zijn er in Londen maar weinig echte Londenaren te vinden. Dat was ook wel te zien. Zoveel verschillende stijlen. Van dandy English tot hipster happy. Urban, street, rock, gothic, etc. Echt alle stijlen heb ik gezien! Wat mij opviel ten opzichte van Madrid is dat de mannen hier veel meer aandacht aan hun kleding en persoonlijke stijl besteden. Dat heeft mij een happy face bezorgd.

Streetstyle Londense man I Streetstyle Londense man II Streetstyle Londense man III Streetstyle Londense man IV

Hoe graag ik ook de Spaanse man zie, gaat mijn stem toch naar de Londenaren. Je hoeft er niet gelikt uit te zien, sterker nog, doe dat juist niet. Maar door aandacht aan je look te besteden doe je jezelf een groot plezier. Dit doen de Londenaren veel vaker dan de Madrilenen. Dus mijn 12 punten gaan naar Spanje.

Neem een paar minuten om na te denken wat je gaat aandoen. Past het bij je, voel je je er lekker in en zou het in potentie een compliment kunnen opleveren? Dan heb je je look gevonden. Draag er nog een lach en een positieve attitude bij, en je gaat een toffe dag tegemoet. Snel maar weer een trip naar Londen boeken. Happy Days!

Alle foto’s zijn op Pinterest gevonden

Leave a Reply

Your email address will not be published.