Clarks & Norton – New best friends

Clarks x Norton - biker boot - indepaskamer

Hier word ik blij van. Twee mooie merken die elkaar hebben gevonden. Het stoere motormerk Norton en het casual klassieke schoenenmerk Clarks hebben de handen ineen geslagen en samen een biker style collectie uitgebracht. Dan niet een motor in de vorm van een schoen, maar 7 verschillende boots geïnspireerd op de populaire motoren van Norton.

Ooit hoop ik ook een motor aan te schaffen. Een eerste stap in de richting zou lessen nemen zijn, maar ik pak het anders aan. Ik begin met Norton Rise biker boots. Ik heb mij laten vertellen dat er een ademend Ortholite-voetbed in zit en dat het gemaakt is volgens het Goodyear Welted-principe. Klinkt goed. Dit moet Norton’s aandeel geweest zijn in het ontwerp. Clarks heeft de stoere boot verder verfijnd. De slanke vorm en het kurk tussen de zool spreken mij persoonlijk erg aan. Dit geeft de boot, naast een stoere, ook een stijlvolle uitstraling. These boots are made for walking (and riding ;-))!

Hoe te dragen?

Door de slanke vorm komen de boots het beste tot zijn recht onder een skinny jeans. Laat je jeans tot op of net boven de rand komen. Zo blijven de stoere details van de boots goed zichtbaar. Het mooie van deze boot is dat je er van alles bij kan dragen.

Wil je je look clean en stoer houden? Kies dan bijvoorbeeld voor een all denim look. Het denim versterkt het stoere karakter van de boots en zorgt ervoor dat ze de aandacht krijgen die ze verdienen.

Funk it up! Door verschillende stijlen te dragen verdeel je de aandacht naar elk kledingstuk. Mix bijvoorbeeld streetwear en casual wear met de biker boots. De combinatie werkt prima samen. Bijvoorbeeld een Anerkjendt trui met zwarte rozen op een gele skinny jeans van Cheap Mondays. Het winterweer is inmiddels toegeslagen, dus zonder jas kan je niet meer naar buiten. Ik heb zelf een Cast Iron parka aan, maar je kan er ook een kortere winterjas op dragen.

Clarks x Norton - biker boot - indepaskamer II

Dit zijn alvast twee combo’s. Welke combo zou jij maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.