Balans in de sokkenla

Mannen in Stijl I ivoorwitte sok I indepaskamerLaatst had ik een bruiloft en realiseerde mij dat ik alleen maar funky sokken heb. Op zich prima, maar niet bij elke gelegenheid past een gekke, drukke of kleurrijke sok. Tijd voor wat balans in mijn sokkenla.

Een volger van indepaskamer.nl weet dat ik veel aandacht besteed aan mijn sokken en attendeerde mij op Manneninstijl.nl. Een mooie site waar je naast sokken ook andere accessoires voor mannen kan kopen zoals riemen en dassen. Voor mijn zoektocht naar balans land in bij de sokkenselectie waar mijn ogen vallen op ivoorkleurige sokken. Ivoor zie je niet vaak. Dit komt vanuit de terechte gedachte dat witte sokken een doodzonde zijn.

Voor wat balans in een gentlemen’s look past een ivoorkleur prima. Heb je een mooi pak aan met bijvoorbeeld cognac kleurige schoenen dan passen deze sokken er goed onder. Bij zwarte schoenen zou ik oppassen. Doe het alleen als je een black/white look nastreeft. Een combinatie met een gekleurd overhemd, zwarte schoenen en ivoorkleurige sokken raad ik niet aan. Het contrast met de schoenen is dan te groot.

Zo! Met wat ivoor, bordeaux en groen is er iets meer balans gekomen in mijn sokkenla. Ja, funk heeft nog steeds de overhand, maar dat hoort bij mij. Ik draag meer casual streetwear dan dat ik pakken draag. Happy days!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.