Kerstlook in aantocht

ASOS Slim Waistcoat In Polka Dot

De uitnodiging ligt al op de mat: Kerstdiner met collega’s. Leuk! Ik heb er zin in. In aanloop naar het feest triggert de feestcommissie ons met uitnodigingen. De hint is duidelijk: dit jaar is het thema ‘glitter & glamour’. In de tweede uitnodiging werden we verrast met de dresscode voor de avond. De 17e morgen we onze entree maken in een “sparkling”  outfit. Sparkling hoorde ik de mannen zeggen?! De angst was bij sommigen goed zichtbaar. Wat draag ik naar het kerstdiner?

Tja, wat is een sparkling outfit? Loop je dan de hele avond met sterretjes in je hand? Wordt je beste vrienden met de champagnefles die je jezelf hebt toegeëigend en hou je vol dat dit je sparkling modeaccessoire is? Of ga je een shirt met flikkerde lichtjes kopen, deze op standje hysterica zetten en je collega’s verblinden met je sparkles. Voor de lol zou ik voor een combinatie van bovenstaande gaan. Wil je toch iets meer glamour aan de glitter toevoegen heb ik ook nog wel een idee.

Het thema sparkling kan je ook minder letterlijk nemen. Waar vrouwen misschien de sparkle toevoegen door glimmende palletjes te dragen hoef je als man nog geeneens zo gek te doen om er sparkling uit te zien. Het is kerst met collega’s dus ga netjes gekleed. Kies een pantalon en nette schoenen als basis van je look. Om je look wat meer glamour en chic te maken kies ik voor een polka dot pantalon en een smoking gilet.

ASOS Slim Waistcoat In Polka Dot

ASOS Slim Suit Trousers In Polka Dot

De sparkle voeg je toe door één of twee van je kledingstukken eruit te laten springen. Mijn voorkeur gaat uit naar een stijlvol, maar wel iets wat bijzonder, overhemd. Bijvoorbeeld met een dit licht doorschijnende overhemd met gebroken glas print. Omdat je er een gilet overheen draagt vind ik het prima dat ie licht doorschijnt. Kan ik een beetje m’n tattoo showen 😉

ASOS Shirt With Long Sleeves And Shatter Glass Style Print

Qua schoenen kan je kiezen. Of je houdt het bij zwarte nette schoenen. Als je het aandurft ga dan voor schoenen met een glans. Of ga voor deze mix van bordeaux en zwart. Ze matchen bij de achterkant van je gilet die ook wat bordeaux in zich heeft. Zoek er een bijpassende riem bij en je loopt er classy bij.

Jeffery West Zip Cuban Heel Boots Hugo Boss Carmello Leather Belt

Om de look af te maken had ik graag deze 3D geprinte strik gedragen. Helaas is de levertijd langer dan gehoopt en zou ik ‘m pas na kerst kunnen dragen. Even dacht ik eraan om ‘m zelf in elkaar te fabriceren, maar om er niet als mislukt kunstobject uit te zien hou ik het bij een klassieke zwarte strik die ik nog heb liggen.

Vorobow 3D geprinte strik I Shapeways

En klaar is je kerstlook! Zo zie je dat het niet zo moeilijk is om er sparkling. Dus mannen, je weet nu wat je naar het kerstdiner kan dragen. Dit was nog het gemakkelijke gedeelte. Je ziet er netjes uit. Het moeilijke gedeelte gaat later komen. Heb je je aan het einde van de avond nog wel netjes gedragen 😉 Happy days!

Leave a Reply

Your email address will not be published.