Vakantie voorbij | Wastips voor echte mannen

De vakantie zit erop. Skispullen zijn uitgepakt en nu is het tijd voor de was. Oké het is niet spannend, het is niet stoer en daarbij het is nog saai ook. Maar helaas zullen we het toch zo nu en dan moeten doen, vlekken verwijderen oftewel wassen. Om te voorkomen dat je geliefde trui ineens 2 maten te klein is of je favoriete overhemd roze in plaats van wit heb ik enkele tips voor je.

 

#1 Leren sorteren

Koop een aantal wasmanden en gooi je kleding kleur bij kleur hier in. Let daarnaast op materiaal. Voor je fijne was (kledingstukken gemaakt van wol) is er een speciaal wolprogramma op je wasmachine te vinden. Normale was (overhemden, broeken en T-shirts) kan op 30 of 40 graden gewassen worden en de grovere was (handdoeken, sokken en ondergoed) mogen op hogere temperaturen worden gewassen.

 

#2 Kijk uit voor een overdosis

De meeste wasmiddelenfabrikanten leveren een speciaal wasbolletje bij hun verpakking, dit doen ze niet voor niks! Het is niet als met bier, hoe meer hoe beter. Leer doseren, indien er geen vlekken op je kleding zitten volstaat een half bolletje. Het gebruik van te veel wasmiddel is niet alleen slecht voor je kleding, maar ook voor je machine.

 

#3 Leer lezen

Elk kledingstuk heeft een eigen waslabel waar, door middel van iconen duidelijk wordt gemaakt hoe je het kledingstuk moet behandelen. Een waslabel is eigenlijk de handleiding die bij vrouwen ontbreekt 😉

 

#4 Leeg je zakken

Als je geen partner hebt die na een avondje stappen je zakken controleert doe dit dan zelf. Muntgeld of andere kleine prullen doet de kwaliteit van je kleding geen goed. Daarnaast kan je wasmachine ook nog eens kapot gaan, de term “geld witwassen” moet je daarom ook zeker niet te letterlijk nemen.
Nog een gratis tip! Hang je kleding na een avondje stappen in je badkamer, deze kan prima functioneren als stomerij. Fris jezelf op onder de douche en je kleding wordt gratis mee gestoomd, als we het dan toch hebben over een win-win situatie. Met deze tips kan zelfs een kind de was doen! Happy days

Leave a Reply

Your email address will not be published.