undertoj – onder zit ie goed

undertoj - indepaskamer - header

fotograaf: Ghislaine Boon

Een vriend van me wees me op het boxershort merk undertøj. “Dat moet je eens proberen. Ik denk dat jij het wel kan waarderen” zei hij. Hij kent me en weet dat ik nieuwsgierig ben aangelegd. Thuis heb ik het gegoogled en er eentje online besteld.

“Het begon ooit in Amsterdam, als een ongecompliceerd idee: een mooie boxer, zonder schreeuwende logo’s & kleuren, die lekker zit, altijd te koop is èn met het oog op verantwoord ondernemen in Europa is gemaakt” verteld de website. Leuk! Een Amsterdams merk. Nederland doet het goed op modegebied. Met jeans behoren “we” al tot de top van de wereld. Zou dat ook de ambitie zijn van undertøj?

Het begint goed. De boxer komt binnen in een luxe verpakking met een strik erom. Sjieke bedoeling! De eerste punten zijn binnen. Enigszins sceptisch open ik de verpakking. Hoe goed kan een boxershort zijn en waarom zou deze beter zijn dan die ik al heb?

undertoj - indepaskamer

Het tweede punt is binnen. Een kaart met mijn naam erop.  Ok, als hij zo meteen ook nog lekker zit (en daar gaat het uiteindelijk om) dan ben ik om. Het materiaal voelt zacht aan. Zachter dan m’n andere boxershorts. De pasvorm ziet er normaal uit. Geen afwijkingen daar. Wat opvalt is dat er geen irritante label aan de binnenkant is gestikt. Geen bonuspunt, maar slim dat ze erover hebben nagedacht.

En nu het moment suprême. Hoe ziet ie? Zonder bullshit… Hij zit echt lekker. In eerste instantie voelt het aan als een fijne boxershort die gewoon goed zit en lekker zacht is. Maar naarmate je ‘m langer aanhebt voel je het verschil. Hij blijft lekker zacht aanvoelen, sluit goed aan om m’n middel en houdt alles goed op z’n plek. Punt drie is binnen. 27,- euro is niet goedkoop voor een boxershort, maar als de kwaliteit en de merkbeleving goed is dan is het het geld wel waard.

Terwijl ik deze blog afrond appt een vriend me. Zonder er bij stil te staan app in m’n enthousiasme. “Serieus, ik heb een boxer aan die zo lekker zit! Zinloze info voor je, maar ik wilde ’t ff delen”. Happy days.

Leave a Reply

Your email address will not be published.