Rotterdamse shopping route voor mannen

Shopping Route voor Mannen

De zomer is voorbij. T straatbeeld verandert. Niet alleen de bomen en het weerbeeld, maar ook de kledingstijl op straat. Korte broeken mogen de kast in en de longsleave shirts en sweaters kunnen uitgeklopt worden. Er hangt genoeg in m’n kast, maar het is tijd voor verversing. Tijd om te gaan shoppen.

Laatst had een volger van indepaskamer.nl mij een tip gegeven over een pop-up store in Rotterdam. Top! Mooi om daar eens te gaan kijken. Hoppa, op de fiets naar Den Haag Centraal. Ff swipen bij de OV paal en dan de trein in richting Rotterdam. In de twintig minuten treinrit heb ik tijd om m’n shoppingtour te bepalen. R’dam heeft veel gave plekken om te shoppen. Eigenlijk is alles leuk, behalve de Koopgoot en de Lijnbaan. Wat een verschrikking is de binnenstad. Dat ligt niet aan de shops, maar aan de mensenmassa en sfeer. N = 1 in deze 😉 Wil je je laten verrassen? Laat de binnenstad voor wat het is en kleur buiten de lijntjes. Verrassingen genoeg. Niet alleen op kledinggebied, maar ook qua horeca!

NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I II NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I I

Voor vandaag heb ik een shoppingtour in gedachte. Startende bij R’dam CS, via de Barentzstraat, Witte de Wit naar Blaak en weer terug. Tussendoor neuzen in de zijstraten voor meer parels onder de menswear shops. Ik ben iemand van veel doen in de tijd die je hebt. Ik huur op CS een OV Fiets om snel van A naar B te kunnen. Voor €3,15 per dag en een OV-fiets abonnement (€10 p/j) ben je klaar. Ik ben fan van de OV Fiets. Als ik in een andere stad ga stappen of vrienden ga opzoeken huur ik er standaard een. Nooit niet wachten op de tram, lekker in de buitenlucht zijn en de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt. Happy days! Voor vandaag fungeert m’n OV fiets als shoppingbike en gebruik ik m’n stuur voor m’n potentiële aankopen.

NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I III Groos NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I IV Groos

Zeg gedag tegen ‘t imposante nieuwe CS en ga links de Weena op richting de hoek van ‘t Hofplein. Lach vriendelijk tegen de tegenliggers, want je fiets tegen het verkeer in (oversteken en op je ‘eigen’ fietspad rijden kan natuurlijk ook). Aan t eind vind je Groos. Een conceptstore met gave gadgets, originele samenwerkingen tussen (kleding)merken, kleding van nieuwe ontwerpers en andere vette hebbedingetjes. Een mooi begin van de shoppingtour voor mannen.

NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I V The Punch NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I VI Mascolori

Vanuit Groos stap je op de fiets richting de Nieuwe Binnenweg. Hier vind je tussen de coffeeshops en achenebbisj zaken verschillende leuke nieuwe horeca, vintage winkels en fashionable stores. Begin bij The Punch waar je verschillende collecties van Ben Sherman, Fred Perry, Dr. Martens en underground schoenen tegenkomt. Stop verder bij

Eyeclusive by Ben Akkerman voor een dosis aparte, maar vooral stijlvolle brillen. Heb je een uitgesproken smaak? Dan kom je hier goed aan je trekken. Als je dan toch bezig bent met je artistieke smaak te ontwikkelen, neem dan een kijkje bij Mascolori. Hun tag-line ‘There is an artist in every man’ is goed zichtbaar in hun schoenencollectie. Ware kunstwerken in alle kleuren en stoffen maken deze winkel tot een heuse schoenengalerij. Is ’t inmiddels tijd voor een lunch? Steek dan de straat over om bij t Vlaamsch Broodhuys een lekker broodje te nemen of loop bij Buiten naar binnen voor een biologische eetervaring.

NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I VIII Soliath NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I IX Soliath NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I X The Skate Store NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I XI The Skate Store

Tijd om verder te gaan en fiets door naar de Witte de Withstraat. Pas op, je wordt verleidt om naar een van de relaxte kroegen en restaurantjes te gaan. En ach, geef gewoon toe. Doe een biertje bij de Witte Aap (ooit uitgeroepen tot Beste Bar van de Wereld volgens de Loney Planet). A man’s gotta drink (of was t eat). Daar klaar loop dan naar Goliath voor een gave sneaker/sportswear collectie en Komono zonnebrillen. Mocht de eigenaar er zijn. Maak dan een praatje met ‘m. Zijn passie voor muziek en sneakers zullen je enthousiast maken. Paralel aan de Witte de With heb je Westblaak. Ga daarheen voor je portie street- en skatewear bij de Skate Store.

Weer parallel aan West Blaak zit de Van OIdenbarneveldstraat. Dit is voor de liefhebbers van designer kleding en de relatief betaalde bare higher end fashion. Even twijfelde ik om bij Filippa K naar binnen te gaan, maar mijn portemonnee zei nee en ook mijn wens om meer te zien woog zwaarder dan de wens om hun mooi collectie te bekijken. In mijn ooghoeken lonkte de sneakerstores van de binnenstad, maar ik ben sterk en ga verder op zoek naar de parels buiten de binnenstad.

Wel wil ik een uitzondering maken voor Funkie House en The Butcher Boy. Met oogkleppen loop ik met de fiets in m’n hand door de binnenstad om vlak bij Beurs, langs de Hema de Korte Hoogstraat in te gaan om een overvloed aan streetwear merken te bewonderen. Van deze zaken word ik blij. Een brede collectie van streetwear, caps en sneakers van o.a. Vans, A.N.T., Adidas, New Era, Element, Nudie en Wemoto. Hier kan ik makkelijk een paar uur vertoeven. Maar das voor een andere keer. Tijd om de tour af te sluiten.

Mocht je nog een kijkje willen nemen (met je vriendin) bij de Pannekoekstraat omdat je geïnteresseerd bent in nieuwe ontwerpers, dan is deze straat een aanrader. Heb je nog tijd over fiets dan op de terugweg nog naar Clone aan de Raampoortstraat. Mensen uit alle delen van de wereld komen speciaal naar deze platenzaak om de laatste cutting edge shizzles op vinyl mee te krijgen. Ik neem ‘m mee in de tour omdat je er ook vette shirts kan aanschaffen.

NS OV Fiets I indepaskamer I Shopping tour voor mannen Rotterdam I VII Kabouter Buttplug

Zo, de tour zit erop. Voor nu stap ik weer op de fiets. Nog even gedag zeggen tegen m’n nieuwe mattie bij de OV fiets uitgifte en terug naar het Haagse. Oja, over die korte broeken gesproken. Heb je nog een broek met van de zakken aan de zij? Neem daar dan voorgoed afscheid van. Beloof jezelf een stijlvolle zomer volgend jaar! Hoewel Rotterdam een geweldige stad is, blijft Den Haag m’n thuis. Oh oh Den Haag… Mooie stad achter de duinen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.