Rennend de deur uit | Hardlopen met slecht weer

wat-draag-je-als-je-gaat-hardlopen-met-slecht-weer-i-indepaskamerHet weer is geen excuus om binnen te zitten. Sterker nog, hardlopen met slecht weer is juist heerlijk! De regen die op je pet tikt, sprongen over plassen maken en de kou tegen je wangen voelen. Happy days! Het ding is wel dat je je goed moet kleden op het Hollandse weer. Zeker als het een stuk kouder wordt.

Wat draag je tijdens het hardlopen als het regent, maar nog niet heel koud is?

Van een paar druppels gaat niemand dood. En zeker niet als het nog 10 graden of meer is. Perfect weer om een stuk hard te lopen. Hoe hou je je warm, maar zorg je tegelijkertijd voor voldoende afkoeling? Trek in dit geval een strak zittend vochtregulerende t-shirt met korte mouwen aan met daarover een ventilerende hardloopjack met lange mouwen. Omdat het nog niet zo heel koud is kan je makkelijk een korte broek aan. Zo hou je je bovenlichaam warm en zorg je voor voldoende verkoeling. Wordt het tijdens het hardlopen toch te warm kan je je hardloopjack half open dragen. Petje op, muziek aan en gaan!

 nike-performance-dri-fit-t-shirt nike-performance-korte-broek nike-performance-hardloopsokken nike-performance-dri-fit-hardloop-pet nike-performance-telefoonhoesje-voor-hardlopen

Wat draag je tijdens het hardlopen als het koud is?

De kou komt eraan. No worries, je kan nog steeds kilometers hardlopen in de openlucht. Je moet je alleen iets warmer kleden dan normaal. Pak je ventilerende hardloopjack uit de kast. Je strak zittend vochtregulerende t-shirt met korte mouwen vervang je door eentje met lange mouwen en je korte broek wordt een lange. Ook hier adviseer ik je een tight fit. Deze reguleert je lichaamstemperatuur het beste. Vind je dat de tight fit iets te veel laat zien over hoe groot je geschapen bent, trek er dan een korte broek overheen aan. Vriest het, vervang je pet dan met een dri-fit muts en trek sporthandschoenen aan. Klaar om het Hollandse weer te trotseren!

nike-performance-longsleeve-t-shirt nike-performance-hardloop-tights

Waar moet je op letten bij goede hardloopschoenen?

Alles leuk en wel. Je ziet er hip en happening uit, maar om lekker hard te lopen heb je goede hardloopschoenen nodig. Waar moet je op letten als je hardloopschoenen koopt?

 • Pas de hardloopschoen aan het eind van de middag. Je voeten zijn dan iets meer opgezet. Je kan dan in ieder geval niet te krappe schoenen gaat kopen.
 • Pas de hardloopschoen staand en niet zittend. Hou ongeveer 5 tot 7 millimeter ruimte tussen de langste teen en de voorzijde van de schoen. Deze ruimte heb je nodig voor tijdens het rennen.
 • Kies een schoen die goed aansluit, maar pas op dat je niet een te krappe schoen koopt.
 • Draag sportsokken bij het passen.
 • Pas altijd beide sportschoenen.
 • Ren een stukje met de schoenen om te testen.
 • Probeer meerdere hardloopschoenen uit zodat je goed kan vergelijken.
 • Koop een grotere maat hardloopschoen dan de maat die je normaal draagt.
 • Bij de wreef mag je geen druk of irritatie voelen.
 • Denk na over de demping. Loop je veel op onverharde wegen (zoals in het bos), dan heb je minder demping nodig dan als je op verharde wegen rent.
 • Hoe zit het met de kantelpunt van je voet (=pronatie)? Doe de natte voeten test om te bepalen wat jouw kantelpunt is. Een juiste hardloopschoen die jouw kantelpunt ondersteunt voorkomt het risico op blessures.
 • Het allerbeste is om naar een hardloopwinkel te gaan om daar een hardloopanalyse te laten maken. Run2Day, De Hardloop winkel of Runnersworld kunnen je heel goed helpen.

Ik ga voor deze Nike Performance AIR PERFORMANCE PEGASUS 33 SHIELD. Laat het Hollandse weer maar komen. Ik ben er klaar voor! Jij ook? Happy days.

nike-performance-hardloophandschoenen-air-zoom-pegasus-33-shield

Leave a Reply

Your email address will not be published.