Outfit shoppen voor Esquire’s Best Geklede Man verkiezing

Gemak dient de mens. Even chargeren, maar mannen zijn niet van het rondslenteren door de stad om een outfit bij elkaar te shoppen. Via via kreeg ik een tip om eens te kijken in Doesburg in de Mensperience store: ONLY FOR MEN. Hmm.. dat klinkt interessant “mensperience”. Even googlen. Yep, ’t ziet er goed uit. Meerdere modemerken onder één dak. Zowel casual & trendy merken als Superdry, Diesel, Scotch & Soda en G-Star, maar ook wat klassiekere merken als Tommy Hillfiger, Luigi en hun eigen merk Dutch Dandies.

Only for Men - Doesburg I

Morgen is de Esquire’s Best Geklede Man verkiezing. Een perfect moment om te investeren in een nieuw kostuum. Ik ben opzoek naar een outfit met een klassieke uitstraling. Slim fitted en met subtiele details erin. Omdat ik niet burgerlijk klassiek ben wil ik een overhemd die het klassieke doorbreekt. Eens kijken of dat gaat lukken.

Hoppa. De auto in. Muziek aan en gaan! Den Haag – Doesburg is 1,5 uur rijden. Genoeg tijd om de het nieuw album van Lenny Kravitz te beluisteren. Lekker album trouwens. De trip was voorbij voordat ik het doorhad. Aangekomen bij Only for Men werd ik vriendelijk begroet door een van de medewerkers Frank. Enthousiast vertelde hij over het concept en liet mij daarna mijn gang gaan. Ik hou er van wel als mensen ergens enthousiast over zijn. Ik voelde mij al meteen op m’n gemak. Nu eerst ff rustig rondlopen en oriënteren.

Only for Men - Doesburg II

Met een cappuccino aan mijn lippen overdenk ik mijn instant haat/liefde relatie met het woord “mensperience”. Ik begrijp wat ze bedoelen, maar het woord geeft mij eerder jeuk dan dat ik er warm voor loop. Joh, het draait om de experience, niet om het woord 😉 Naast kleding en een café is er ook een ouderwetse barbershop. Bennie’s Barbershop! En jawel, Bennie himself stond in de shop. Bennie keek naar mijn baard en vond wel dat ik een baardbeurt kon krijgen. Thanks Bennie voor m’n nieuwe baardlook.

Bennie's Barbershop - Only for Men - indepaskamer

Bennie's Barbershop - Only for Men

Tijd om de look bij elkaar te zoeken. Voor kostuums is er boven een aparte etage ingericht. Oef! Mooie omgeving. Onder de stalen constructie en design lampen hangt een breed scala aan kostuums, losse colberts, pantalons en stijlvolle accessoires. Laat de zoektocht maar beginnen. Met een haviksoog scan ik de verschillende opties. Wordt het een double breasted blazer met pantalon of het Dutch Dandies grijze wollen kostuum met blauwe ruit. Beide even passen. Hoe gaaf de double breasted blazer ook is, kies ik toch voor het kostuum. De fit was direct perfect en het paste bij het klassieke idee wat ik voor ogen had. Nu nog iets om het klassieke te breken.

Only for Men - Doesburg III

Eerder was mijn oog al gevallen op het grappige logo van Dutch Dandies. Een doodshoofd en een paraplu. Leuk idee om dandy zo wat meer ballen te geven. Dandy is meestal toch wat gereserveerd. Eerst pas ik het donker blauwe overhemd met de logo’s erop. Om de look af te maken draag ik er een gehaakte blauwe strik bij en zwarte Luigi veterschoenen. Ziet er goed uit! Ook Rens, medewerker die mij met raad en daad heeft bijgestaan, is tevreden met de look. Toch vind ik ‘m iets wat braaf. Wat als het blauwe overhemd bordeaux rood wordt en de gehaakte strik roze? Top! Dat wordt ‘m.

Dutch Dandies - Only for Men - indepaskamer

Dit jaar dus geen Amish look, maar een dandy klassieke look doorbroken met bordeaux rode doodshoofden en een roze strik. Happy days!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.