Ochtendje ontspannen | ASPA Den Haag

aspa-schoonheidssalon-den-haag-i-indepaskamer3

“ Hoe gaat ie ermee?” “ Lekker, druk met van alles en nog wat”. Ik hoor het mij dagelijks zeggen. Druk, druk, druk. Maar gelukkig druk met leuke dingen. Doordeweeks vult m’n wekker rond 6:00 de kamer. Tijd om de dag te beginnen. Met een slaperige kop loop ik richting de douche, maak mijn lichaam klaar voor een nieuwe dag. Als ik het gevecht heb gewonnen van de snoozeknop ga ik eerst sporten. Lukt dat niet (want soms wil ik gewoon het idee hebben dat 6x 9 minuten slaap lekkerder is dan een uur sporten), rij ik direct door naar werk. De dagen gaan als een sneltreinvaart voorbij met meetings, toffe projecten voor klanten en keihard werken met leuke collega’s. Als de werkdag erop zit begint het avondprogramma. Sporten, socializen, inspiratie opdoen voor m’n blog, Netflix of erop uitgaan voor een event. Mijn motto is dat maandag ook een dag is. Leuke dingen doen doe je niet alleen in het weekend. Het weekend ziet er niet veel anders uit. Die wordt ook volgestampt met leuke dingen doen. Kortom, alle uren worden gevuld en rust is een schaars goed.

Met schaarse goederen moet je verstandig omgaan is mij altijd verteld. Alleen ernaar leven is niet altijd makkelijk. Ik zorg er voor dat ik mijzelf goed verzorg. Met sporten doe ik dat voor mijn innerlijke zelf. Zonder sport draai ik denk ik door. Met hardlopen, stuk gaan bij bootcamps of bikkelen door de modder bij obstakel runs zorg ik ervoor dat ik mijn energie kwijt kan en mijn hoofd kan leegmaken. Verder ga ik ook eens in de zoveel tijd naar een spa en laat ik mijzelf verwennen met een massage of behandeling. Je lichaam is nou eenmaal als een huis. Af en toe heeft het een likkie verf nodig om niet in verval te raken.

Laatst had ik een interview met deondernemer.nl over bloggen en influencial marketing. Als blogger schrijf ik over zaken wat ik leuk vind en graag met jullie wil delen. Het merendeel doe ik op eigen initiatief, maar soms zijn het ook commerciële samenwerkingen. Als er een match is tussen indepaskamer en een adverteerder komen we samen en mag ik in alle vrijheid een blog maken over hun product. Onafhankelijkheid, authenticiteit en relevantie zijn daarin een must. Ik wil jullie alleen maar inspireren met producten waar ik in geloof. In ruil daarvoor krijg ik een vergoeding of mag ik iets uitproberen. Schoonheidssalon ASPA in Den Haag had dit interview gelezen en nodigde mij uit om drie behandelingen te ervaren. Happy days! Een mooi moment om invulling te geven aan mijn schaarse goed.

Vandaag gun ik mijzelf 1,5 uur rust, In deze tijd word ik gemasseerd, krijg ik een pedicure en wordt er gekeken hoe het ervoor staat met mijn gezicht. Na een korte intake, waarin er gevraagd wordt naar mijn levensstijl en hoe ik mijzelf verzorg, werd het duidelijk dat ik een druk en relatief stressvol leven heb. Qua huidtype neig ik richting een droge. Dit alles kwam niet als een verrassing. Om gelijk in het juiste ritme te komen startte ik met een massage. De masseuse liet mij drie soorten olie ruiken die mij zou helpen om extra te ontspannen tijdens de massage.

aspa-schoonheidssalon-den-haag-i-indepaskamer4

Hoppa, shirt uit en liggen op de massagetafel. Ze vroeg of ik nog ergens last van had. “Nou ja, last? Als je extra stil kan staan bij mijn nek en schouders, dan zou dat chill zijn. Veel van mijn werk is achter de computer, maar dat merk je wel als je gaat masseren”. Het duurde welgeteld vijf minuten om volledig te ontspannen. Ook al was het af en toe even op de tanden bijten, het was voornamelijk erg lekker en ontspannen. Na een half uur zat het erop en kon ik in een ontspannen high door naar de pedicure.

Een pedicure kwam mij goed uit. Begin augustus heb ik een dag gefeest op te kleine schoenen. Als aandenken heb ik twee maanden met een blauwe teennagel gelopen. Ach, no pain no gain. Ook hier had ik een korte intake waarin de gang van zaken werd uitgelegd. Eerst werden mijn teennagels opgepoetst, waarna het grove geschud erbij gepakt werd (lees: grove vijl) om daarmee het eelt van mijn voeten te verwijderen. Vooraf waarschuwde ik de pedicurevrouw dat ik weleens van tegen het plafond kon schieten omdat ik nogal gevoelig ben aangelegd ( I know, zeg het maar: mietje). Wonder boven wonder voelde het prettig aan. Er werd nog een olie van emu (zeg maar de Australische struisvogel) met beschermende eigenschappen en wat crème opgesmeerd en ik was klaar voor de volgende behandeling.

aspa-schoonheidssalon-den-haag-i-indepaskamer5

De laatste behandeling was een gezichtsbehandeling. Dagelijks was ik mijn gezicht met een lichte scrub en smeer er dan wat gezichtscrème op. In een slaperige bui vergeet ik weleens crème op te doen. Moedernatuur is dan zo vriendelijk om mij eraan te herinneren dat ik vergeten ben gezichtscrème op te doen. M’n gezicht voelt aan als een uitgedroogde leren bank. Dus toch maar even wat crème smeren. De behandeling was heel relaxed. Tussendoor kreeg ik het advies om nooit meer mijn gezicht te scrubben. Je gezicht krijgt door het weer en de buitenlucht veel te verduren. Verzorg het daarom goed. Scrub niet meer, maar gebruik een peel. Dit is veel zachter voor de huid. En haalt net als een scrub de dode huidcellen weg. Na de peeling kreeg ik een masker voor extra voeding voor mijn huid. Net al vele mannen heb ik niet heel veel verstand van hoe ik het beste met mijn huid om moet gaan, maar gelukkig zijn er schoonheidsspecialisten die die dat wel hebben. Als tip kreeg ik mee dat ik na het wassen eerst een olie op mijn huid moet smeren. Dit maakt het minder droog en geeft een eerste bescherming (bijvoorbeeld tegen het scheren). Hier overheen doe je pas je gezichtscrème. Deze zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen het Hollandse weer. Mannen en vrouwen hebben een verschillende huid. Pak daarom nooit de crème van je vriendin, maar laat je adviseren wat het beste is voor jouw huidtype.

aspa-schoonheidssalon-den-haag-i-indepaskamer1

Zo, de behandelingen zitten erop. 1,5 uur aan rust en verzorging. Heerlijk! Even niet toegeven aan het drukke leven, maar juist stilstaan, genieten en voor jezelf zorgen. Dit is iets wat ik vaker moet gaan doen. Voor sommige mannen hangt er misschien nog een taboe op schoonheidsbehandelingen. Laat je daardoor niet beperken. Jezelf af en toe een opknap- en ontspanningsbeurt geven is juist slim. Om m’n metafoor erbij te pakken. Dit likkie verf zal ervoor zorgen dat ik er weer even tegenaan kan. Happy days!

Thanks ASPA Den Haag dat ik langs mocht komen.

ASPA biedt verschillende schoonheidsbehandelingen voor mannen. In hun Haagse schoonheidssalon maken ze gebruik van natuurlijke, biologische en duurzame producten. Je kan er terecht voor gezichtsbehandelingen, massages, ontharen, hairstyling, manicure en pedicure behandelingen. Ik heb er van genoten. Het personeel is erg vriendelijk, weet veel te vertellen over de producten die ze gebruiken en gaan professioneel te werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.