NL Essential – Stijlvolle regenjas

Stutterheim - raincoat

Heel even hebben we mogen ruiken aan het mooie weer en werden daarna snel weer verwelkomd met een ouderwetse Hollandse regenbui. Om onze Hollandse weer beter te lijf te gaan zou je eigenlijk vaker een regenjas moeten dragen. Leuk gezegd, maar probeer maar eens een leuke regenjas te vinden. Ze zijn vaak oerlelijk, zitten niet lekker en zijn totaal niet stijlvol. Daar komt nog eens bij dat, ondanks er geen druppel door je pak gekomen is, je toch zeiknat bent geworden. Lang leve een regenpak dus.

Maar geeft niet op. Een tijdje terug was ik bij Common Kin in Den Haag en daar hadden ze regenjassen van Stuttenheim hangen. Enigszins verbaasd dat mooie regenjassen bestonden, paste ik de jas en was direct overtuigd. Ze bestaat dus wel! Een stijlvolle regenjas die goed zit en ademt, zodat je daadwerkelijk droog blijft. Voor €225,- is ie van jou.

Stutterheim

Stutterheim raincoats heeft een bijzonder verhaal. De Zweed Alexander Stutterheim wil dat regen geassocieerd wordt met de leuke momenten in het leven. Hij creëerde daarom een geüpdate versie van de traditionele gele regenjas die zijn opa droeg tijdens zijn zeetochten jagend op vissen. Straight-cut, eenvoudig, uni-sex, maar elegant, volgens Stutterheim de enige regenjas die je ooit nodig zult hebben. De exclusieve waterproof design jassen zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt in Zweden. Tijdens de productie worden ze gelabeld en krijgt elke jas zijn eigen nummer, inclusief een naam vermelding van diegene die de jas in elkaar heeft gezet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.