MenStyle report @ Radio Advertising Awards 2013

IN DE PASKAMER I MEN'S FASHIONBLOG I MenStyle report @ Radio Advertising Awards 2013Niet lang geleden werden de Radio Advertising Awards 2013 uitgereikt. Media- en reclameland was naar Paradiso afgestruind in de hoop met een prijs naar huis te gaan. Terechte winnaar Albert Heijn was een van de blije eieren die met een “Turn Up The Radio” Award naar huis ging.

Daar waar voor de Televisier Ring de rode loper uitgerold wordt en de genodigden zich weken van tevoren druk maken wat en wie ze moeten dragen, gaat het bij de awards veel relaxter aan toe. De genodigden hebben die ochtend nog snel even in hun kast gekeken of er nog een gestreken shirt lag of zoals een van de winnaar, een korte broek uit de kast getrokken om op het podium zijn award winning kuiten te laten zien. Joh, waar maken we ons druk om. Niemand ziet je als je op de radio bent.

Wil je weten hoe het eraan toeging bij de awards? 7 Ditches heeft een mooie compilatie van de awards gemaakt. Check het fimpje hieronder. Wil je weten wat ik van de stijl van de mannen vond? Skip dan naar 4:53 min.

Uitreiking Radio Advertising Awards 2013 from 7 ditches tv on Vimeo.

Eerlijk is eerlijk. Er liepen ook erg goed gestylede mannen bij. De juryvoorzitter zag er strak in pak uit en ook Veldhuis (van Veldhuis en Kemper) had zijn eigen draai gegeven aan de cobert/jeans/sneaker look.

Radio Advertising Awards zijn geen awards als er geen radio DJ’s aanwezig zijn. De host Q-Music Dj Gijs Stijverman had voor de gelegenheid zijn spijkershirt en jeans uit de kast gehaald om ze te matchen met zijn All Stars. Een echte radiolook. De rising stars van radioland waren er ook bij om de uit te reiken awards op hun eigen wijze te introduceren.

Q-Music Host Gijs Stijverman en Richard Kemper (van Veldhuis en Kemper)

Wat voor kledingstijl omschrijft het beste de stijl van een radio DJ?

Wat ik had verwacht, is dat het een echte “fuck you, I’m on radio style” was. Bij een aantal Dj’s is dat zeker zo. Neem Giel Beelen van een aantal jaren terug. Of Edwin Evers. Heel erg laidback. Een look waar niet teveel over nagedacht wordt. Maar deze rising stars in radioland zagen er beter gestyled uit dan ik had verwacht.

Radio Veronica DJ Silvan Stoet
Wat mij betreft de best geklede DJ van de avond. Hij straalt als een van de weinige DJ’s een gevoel van mode en stijl uit.

Radio Veronica - Silvan Stoet

Slam!FM DJ Daniël Lippens
Leuke gast en vlotte DJ, maar zijn kledingstijl gaat richting “fuck you, I’m on radio”. Het idee is prima. Ruitjesshirt en jeans. Niet spannend, maar ok. Had het shirt meer taille gehad en de broek een pasvorm, dan was de look prima ok geweest.

SlamFM - Daniel Lippens

Q-Music DJ Wietze de Jager
The “fuck you, I’m on radio” look past goed bij Wietze. Zijn nonchalante houding  komt terug in zijn kledingstijl, waardoor het een echte stijl wordt.

Q-Music Wietze de Jager

3FM DJ’s Barend en Wijnand
Wijnand (rechts) heeft zijn Whatsapp te laat gelezen en zag op het podium dat hij
dezelfde broek als Silvan Stoet en hetzelfde shirt als Gijs Staverman aanhad.
Barend had helemaal geen Whatsapp gehad en vond het wel best zo. Een roze polo
en jeans is prima voor de Radio Advertising Awards.

3FM Barend en Wijnand

Foto’s zijn gemaakt door Menno Ridderhof van Studio Gemini

Geen awards zonder prijzen. Wil je weten hoe de winnende commercials klinken? Klik dan op de onderstaande links.

indepaskamer.nl is een blog over mannenmode, maar voor deze keer maak ik een uitzondering. Ik wil een shout-out geven aan Liedewij Hentenaar, directrice van het RAB! Een vrouw met een perfect gevoel voor (eigen) stijl, mode en klasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.