indepaskamer.nl bestaat 1 jaar!

Steven van Dorp - indepaskamer - men's fashionblogger

Hoe bedoel “time flies when you’re having fun”? indepaskamer.nl bestaat alweer één jaar. Eén jaar aan hersenspinsels over mannenmode & styling gebundeld in een blog. Ik moet bekennen dat ik best bang was toen ik startte. Who the f#ck denk ik wel wie ik ben? Ik heb geen enkele mode ervaring, wist 11 jaar geleden niet eens wat mode was en high-end merken boeien me niet. Wat ik wel weet is dat ik een mening over mode heb en dat ik door de jaren heen een gevoel voor stijl heb ontwikkeld. Is het een bizar uitgesproken stijl? Nope, zeker niet. Maar het is wel mijn stijl. Je hoeft niet te schreeuwen om op te vallen. Met die gedachte ben ik indepaskamer.nl begonnen. OWN IT, DO IT and ENJOY IT!

RTL Boulevard - mannen modeblog - indepaskamer - steven van dorp

Had ik ooit mogen dromen dat ik afgelopen woensdag met m’n blog in RTL Boulevard zat? No way! Het voelt nog zo onwerkelijk. Er verschijnt een dikke grijns op m’n gezicht als ik terugdenk aan de eerste momenten van indepaskamer.nl. Samen met m’n partner in crime Erika Derby zaten we bij mij thuis het plan te maken voor de blog. Waar sta ik voor? Voor wie wil ik schrijven? Hoe ga ik heten? Naar buiten starend kwam ineens de naam “in de paskamer” bij me op. Yes! Dat moet ‘m zijn. Als metafoor omdat ik een kijkje wil geven in mijn leven (als ware “in mijn paskamer”) en natuurlijk als link naar mode. Wat een mazzel dat de naam nog niet vergeven was.

De tijden daarna gingen als een sneltreinvaart voorbij. Eind juni switchte ik van baan om meer tijd vrij te maken voor indepaskamer.nl. Veel tijd om te relaxen zat er niet in omdat er een online radiostation moest komen, genaamd Fashion Style Radio. Tussen de hits van trendsettende artiesten hoorde je stylingtips voorbij komen en zag je elke dag een nieuwe look of the day. Dit dertig dagen lang. Het kippenvel komt weer terug als ik denk aan de fotoshoots. M’n maatje Peter, de modellen (vrienden die ik heel lief gevraagd heb om tijd te maken) en m’n pa hadden het niet altijd makkelijk. Thnx guys voor jullie hulp! Ik had het niet zonder jullie gekund.

indepaskamer - fotoshoot - steven van dorp II  indepaskamer - fotoshoot - steven van dorpindepaskamer - fotoshoot - steven van dorp III

Foto’s gemaakt door Mgr. Madhatter

Ik ben indepaskamer.nl niet begonnen om stil te zitten. In de tijd van Fashion Style Radio is een er wekelijkse column voor de Metro bij gekomen. De redactie had me gevraagd een proef column te schrijven. Spannend! Ik had nog nooit een column geschreven. Ik mocht zelf een onderwerp verzinnen en heb het gehouden over hoe mannen net zoveel moeite hebben om hun koffer te pakken als vrouwen. Karin Kuijpers, hoofdredactrice van Metro Mode en vervend reizigster, herkende zich in het wel en wee van koffers pakken en heeft me een plek gegeven op Metro Mode (@ Simon, jij uiteraard ook bedankt!).

Boots - indepaskamer - Metro Mode - IDP

Daar was ook nog het moment in de Bijenkorf Den Haag. Op een zaterdagmiddag tijdens de grote heropening van de Bijenkorf had ik voor de gelegenheid een deel van de paskamers omgebouwd tot “stijladvies kantoor”. Haha! Ik zie de man met zijn bloemenprint shirt nog voor me. Ach, ieder zijn eigen stijl.

Als een van de laatste projecten is Manners erbij gekomen. Wekelijks mag ik daar mijn hersenspinsels delen over looks en kledingitems die #indepaskamerproof zijn. Super leuk! Binnenkort komt er een stuk over wat je kan dragen als je de jungle ingaat. Jungle & fashion? Bestaat die combinatie? Mwa, het kan. Maar je moet wel concessies doen. Hou Manners in de gaten.

Ik kan niet anders zeggen dat het een enerverend jaar is geweest. Blij en trots kijk ik terug op alle ervaringen van het afgelopen jaar. Iedereen super bedankt! Ik waardeer jullie likes, comments, shares en tweets. Tof dat jullie m’n blog volgen. Mocht je ideeën, feedback of andere shizzle hebben laat het me dan weten.

Voor nu zeg ik voor een paar weken gedag en ga lekker met vakantie. Waarheen? Ergens waar ik een jungle outfit aankan 😉 Thailand here I come.

Om in de jungle te komen moeten een vriendin en ik eerst 17 uur in het vliegtuig doorbrengen. Een relaxte outfit is daarom wel gewenst. Joggingbroek, t-shirt en sneakers aan en gaan. Oh, en een thermo jack die je aan kan doen als het ‘s nachts ineens koud wordt. Happy days! Tot over drie en een halve week!

PS: je hoeft niet bij me langs te komen. Ik ben er niet, maar een vriend van me wel. @Ed, breek je m’n huis niet af.

Deze vliegtuig-look is te krijgen via Otto.nl

Jack – NIKE – €59,95

NIKE Therma polyesteren capuchonjack - indepaskamer

T-shirt – SELECTED – MTV – €24,95

Selected - MTV T-shirt - indepaskamer

Joggingsbroek – JACK & JONES – €44,95

Jack Jones- joggingbroek - indepaskamer

Sneakers – NEW BALANCE – €89,99

new balance - indepaskamer

Leave a Reply

Your email address will not be published.