indepaskamer in Aken

Woord bij daad stellen – korte broeken passen in Aken. Het weer is er naar, dus kom maar op met die korte broeken. Met zes vrienden hebben we een huis gehuurd in de middle of nowhere in Wallonië om er ff tussenuit te gaan. Wat een mazzel dat het dan ook nog eens goed weer is. We waren allemaal redelijk goed voorbereid. T-shirts, korte broeken, zonnebrand en een zonnebril werden als eerst ingepakt. Onder het motto “beter teveel dan te weinig ” laadde (lees: propte) ik drie tassen in de auto. Het enige wat ik niet genoeg bij me had waren korte broeken. De enige korte broek die ik bij me had was eigenlijk alleen voor het hardlopen.

We zitten dichtbij Aken, dus een bezoek aan de Domstad zat al snel in de planning. Naast de Dom van Aken, het Stadhuis en de Katschhof was ik ook erg benieuwd naar de Duitse kleding. Is de mannenmode anders dan Nederland?

Ja en nee. Aken ligt zo dichtbij Nederland, dat je niet heel veel verschillen ziet tussen de Duitsers en Nederlanders. Over het algemeen zien de mannen er erg basic gekleed uit. T-shirt (veelal met een print of wit en een maatje te groot) en een spijkerbroek. Erg basic, maar zeker niet onverzorgd.

Naast sightseeing was het doel korte broeken passen. Omdat we niet zoveel tijd hadden ben ik twee winkel(ketens) in gegaan. Lust for Life en SinnLeffers zijn het geworden.

lust-for-life-aken-winkel-aken

In de paskamer van Lust for Life heb ik combinaties gepast van een Scotch & Soda shirt met een korte bruin/grijze linnen Solid broek en korte katoenen badstof broek, ook van Solid.

Solid badstof blauw Solid katoenen broek

In de paskamer van SinnLeffers wilde ik kijken hoe de colourblock combinatie van een gele en zalmkleurige v-hals shirt van Selected stond op een Scotch & Soda korte groene broek. Of hoe de gestreepte S.Oliver op de korte Scotch & Soda broek stond.

Scoth & Soda II Scotch & Soda III Scotch & Soda I

Het stond eigenlijk best goed allemaal. M’n houding ten opzichte van korte broeken is langzaam aan het veranderen. Leuke korte broeken bestaan. Je moet gewoon blijven rondkijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.