H&M – De IKEA onder de kledingmerken

HM - De IKEA onder de kledingmerkenkopie

Trek je kastdeur open en tel de kledingstukken die bij de H&M vandaan komen. Zijn het er 5 of misschien wel 10 stuks? Hoe dan ook, je hebt ongetwijfeld één iets van H&M ertussen liggen.  Je mag gerust stellen dat H&M de IKEA onder de kledingmerken is. Geen BJORN, RASKOG of STORA, maar truien, t-shirts en een chino met een ander Zweeds label, namelijk die van H&M.

Voor elke gelegenheid is er wel iets te vinden. Het aanbod is groot, maar net als je huiskamer staat deze niet alleen gevuld met IKEA meubels. M’n beste vriend en ik waren het erover eens dat H&M een goede basis is die je aanvult met andere kleding. Zo diende de grijze wollen broek van de nieuwe Mauritz Archive Collection als basis voor de galapremière look van de Jersey Boys musical.

Jersey-Boys-premiere--indepaskamer

Een grijze wollen broek! In welke tijd leven we? Het is een galapremière en niet een avondje buiten zitten in -10 voor het kampvuur. Het leuke aan avonden als deze is dat je uiteraard de dresscode respecteert, maar wel je eigen interpretatie aan de dresscode geeft. Black Tie werd Brown Tie. En dan niet een vlinderdas maar een wollen stropdas zonder punt. Om de look “galaproof” te maken heb ik m’n double breasted gilet uit de kast gehaald om samen met Sabina INDEPASKAMER-stijl langs de rode loper te lopen. Yep, erlangs en niet overheen. Uiteindelijk ben ik maar een simpele blogger die vijf kledingstukken van de H&M in zijn kast heeft liggen en zijn IKEA eettafelstoelen aan de muur heeft hangen.

De vergelijking tussen H&M en IKEA gaat verder dan de Zweedse achtergrond. Net als bij de IKEA is ook bij H&M een bezoek aan de winkel een ware uitdaging. Daar waar IKEA nog het voordeel van looppaden heeft, is het bij H&M op zaterdag een chaos van mensen die zich door op elkaar staande rekken heen wurmen. De volgende keer als je denkt dat je iets nodig hebt check dan eens hun webshop. Onderuit gezakt in je HÄRNÖSAND stoel een grijze wollen broek van de nieuwe Mauritz Archive Collection bestellen. Happy Days!

Over de Mauritz Archive Collection gesproken. Laats was ik samen met mijn partner in crime Erika Derby naar de lancering in de Tolhuistuin in Amsterdam. Het event was top! De sfeer paste goed bij wat de Mauritz Archive Collection moet uitstralen. Stoer, mannelijk en retro. Ik kon het niet laten om mijn H&M voorraad aan te vullen en heb daar de wollen chino gekocht die ik heb gedragen naar de Jersey Boys première.

Check het filmpje en foto’s voor sfeerbeelden van de H&M Mauritz Achuve Collection launch.

 

HM Mauritz Collection Launch - indepaskamer I HM Mauritz Collection Launch - indepaskamer II HM Mauritz Collection Launch - indepaskamer III HM Mauritz Collection Launch - indepaskamer IV HM Mauritz Collection Launch - indepaskamer V

Dit artikel is ook te lezen op Metromode.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.