Het leven in Nice is nice

20131209-145250.jpg
Het leven in Nice is nice. Het is december en je kan in een t-shirt buiten lopen. Althans dat vind ik als buitenstaander. De locals denken er toch anders over. De iets oudere inwoners dragen allemaal sjalen, mutsen en lange jassen en de jongeren veelal een sweater en een joggingbroek. Hetgeen de generaties met elkaar verbindt is een zonnebril.

Als toerist val ik een beetje buiten de boot. M’n joggingbroek heb ik thuis gelaten en over een muts heb ik niet eens nagedacht. Het is 15 graden en de zon schrijnt! Gister lag ik op het strand. Schoenen en sokken uit; genietend van de winterzon. Vandaag is het net zulk lekker weer. Struinend over de antiekmarkt in een t-shirt en een blazer ben ik op zoek naar een zwarte armband. Makkelijk wordt het niet. Eigenlijk wil ik iets simpels. Een zwart stukje draad/touw met misschien een element van hout. Het enige wat ik tegenkom zijn leren armbanden met een grof stuk zilver erop. Maar ik geef niet op! Ik laat jullie het weten als ik geslaagd ben.

Over joggingbroeken gesproken. Er is zijn meerdere manieren om er stijlvol uit te zien in een joggingbroek. Hoe? Morgen in m’n blog voor de Metro zal ik je vertellen hoe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.