Geef die stropdas een kans

stropdassen I indepaskamer

De brede stropdas is weer aan zijn come back bezig heb ik mij laten vertellen. Aan de skinny stropdas heb ik al verkocht. Ze geven je look net wat extra stijl en uitstraling zonder teveel aandacht van je shirt weg te nemen. Een brede stropdas doet mij stiekem denken aan oudere mannen met iets te grote pakken. Maar, laten we niet alles over één kam scheren. Geef die stropdas een kans!

Skinny stropdas

Laten we even teruggaan in de tijd. In de jaren 80 was de stropdas hot. Effen, streepjes en logo’s. In alle kleuren van de regenboog. Zoals het gaat in de mode. Wat ooit hot is komt weer terug. Ook in 2016 zijn ze er weer in allerlei uitstralingen. Je kan zelfs stropdassen met eigen logo dragen. Laat bijvoorbeeld zien dat je voor vrijheid staat met deze stropdas met de fakkel van 4 en 5 mei.

Een leuke vind ik ook deze rode stropdas met kroontjes en de rood/oker gestreepte. Beide geven mij een Amerikaanse schoolboy college gevoel. Draag ze eens met een wit slim fit overhemd met denim gilet erover. Draag je gilet open en stop je overhemd niet in je broek. Nu nog donker blauwe stonewashed jeans en witte sneakers eronder en je stoere stijlvolle versie van de schoolboy look is klaar.

Kies je voor een kleur (ga niet mee in de jaren 80 neonkleuren. Niet alles wat hot was komt weer terug in de mode) of een print trekt de das de aandacht. De truc bij het dragen van stropdassen is dat je de rest van je look wat basic houdt. Te veel kleuren of prints kan leiden tot een carnavalsoutfit. En laat het daar nou net te laat voor zijn.

Gaat de trend worden van 2016? Dat weet ik niet. Maar ik durf nu wel toe te geven dat brede stropdassen gewoon in je collectie mogen. Draag ze met trots en stijl, dan krijg je er gratis klasse bij. Happy days!

Leave a Reply

Your email address will not be published.