Duurzaam is hot

Het woord “duurzaam” is al een trend op zichzelf. De modebranche speelt hier al een tijdje op in. Neem bijvoorbeeld Levi’s, die met haar Waste-Less collectie van gerecyclede petflessen inspeelt op het verantwoorder omgaan met moeder aarde. H&M heeft deze trend ook opgepakt en heeft onlangs een volledige voorjaarscollectie gepresenteerd van duurzame items.

H&M Conscious Collectie voorjaar 2013

Ja leuk allemaal, maar wat maakt H&M duurzaam? Volgens een onafhankelijk rapport van non-profitorganisatie Textile Exchange is H&M de grootste afnemer van biologisch katoen. Ook maakt het bedrijf sinds januari 2013 geen gebruik meer van giftige stoffen in hun kleding en hebben ze in samenspraak met het WNF een duurzame waterschapsbeheerstrategie opgezet.

Recycle box

Om duurzaam te vertalen naar commercie, kan je vanaf nu bij de H&M ook je oude kleding inleveren in ruil voor korting op je aankoop (geïnspireerd op het initiatief dat C&A in 2012 invoerde). Ook Jack & Jones kent deze “duurzame” ontwikkeling. Bij inlevering van een kledingstuk krijg je €5 ,- korting op een spijkerbroek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.