De tien paskamergeboden – Waar moet een goede paskamer aan voldoen

Als je indepaskamer.nl heet moet je natuurlijk wel verschillende de paskamers uitproberen.

Waar moet een goede paskamer aan voldoen?

1)      Ruimtelijk De ruimte van een voetbalveld heb je niet nodig om een broek te passen, maar de mogelijkheid om je benen te strekken zou fijn zijn. De meeste paskamers zijn als je geluk hebt 1 x 1,5m2. Eigenlijk net te klein om je comfortabel in te bewegen. Een paskamer moet wat mij betreft minimaal 2 m2 zijn.

2)      Minimaal twee spiegels, waarvan één verstelbaar Je kan pas bepalen of je kleding goed zit en of het staat als je jezelf van alle kanten kan bekijken. Om jezelf niet in allerlei onmogelijke bochten te wringen is het handig als er een tweede spiegel in de paskamer is. Het liefst eentje die verstelbaar is.

3)      Goede verlichting Je wilt wel zien wat je aanhebt. Veel paskamers hebben gelukkig goede verlichting. Om niet in je eigen schaduw te staan is het handig als de verlichting zowel van boven als van de zijkanten komt.

4)      Voldoede haakjes Het verbaasd me dat veel paskamers weinig of geen haakjes hebben om je kleding op te hangen. Vier haakjes is het minimum. Twee haakjes voor de kleding die je wilt passen, eentje voor je eigen kleding en een reserve haak.

5)      Kruk Een kruk om op te zitten als je een broek wilt passen of om je spullen op te zetten.

6)      Afsluitbaar Als je in je boxershort staat wil je niet dat iemand ineens je paskamer in komt lopen. Een slot op de deur of haakje aan het gordijn is geen overbodige luxe.

7)      Open ruimte boven of onder de opening Een afsluitbare paskamer moet ook weer niet claustrofobisch aanvoelen. 2 m2 klinkt groot voor een paskamer, maar als de opening van het plafond tot aan de muur reikt is het ineens heel klein. Daarbij kan het personeel zien of de paskamer bezet is en of je wel alleen maar aant passen bent. Google maar eens “in de paskamer”. Indepaskamer.nl is niet het enige wat naar bovenkomt.

8)     Schone paskamer Het klinkt logisch, maar de praktijk is vaak anders.

9)      Behulpzaam personeel Je hebt de laatste tijd veel gesport en past ineens in een M. Het is dan handig als iemand die voor je kan halen en jij bij je eigen spullen kan blijven.

10)     Juiste temperatuur In oktober wil je niet bibberend in je blote bast een nieuw shirt passen en in hartje zomer niet wegzweten bij het aantrekken van een nieuwe broek.

Dit zijn ze dan. De tien geboden voor een goede paskamer.

Natuurlijk spelen ook nog de wachtrijen en het aantal kledingstukken die je mee mag nemen een rol. Niets is irritanter dan dat je maar twee kledingstukken mag meenemen of dat je een kwartier moet wachten voor het passen van een t-shirt waar je toch al over twijfelde. Gelukkig hebben we een tegenvallende economie en een dieptepunt in het consumentenvertrouwen. De wachtrijen zijn dus minder lang en de winkels zijn alleen maar blij als je meer dan twee stuks meeneemt. Happy days!

Beste paskamer van Den Haag
Onlangs was ik bij COS in Den Haag en was blij verrast met hun paskamers. Groot, overzichtelijk en genoeg spiegels om je kleding van alle kanten te beoordelen. Op de indepaskamer-meter scoort COS een 8.

COS scoort op alle punten goed. Ze hebben de 10 net niet behaald vanwege de afgesloten ruimte. Stel dat de deur niet helemaal tot aan het plafond reikte hadden ze zeker een 10 van mij gekregen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.