@ de Esquire Best Geklede Man verkiezing

Het hing erom. Gaat Eric Corton of Sunnery James er met de titel “Esquire’s Best Geklede Man van Nederland” naar huis? Gister werd bekend gemaakt dat Mr Doutzen Kroes himself, Sunnery James, een jaar lang de titel mag dragen. In People’s Place in Amsterdam kreeg hij uit de handen van de winnaar van vorig jaar Spinvis de prijs uitgereikt.

Esquire Best Geklede Man 2013 - Sunnery James - indepaskamer

Terechte winnaar? Jazeker. Al had ik zelf op Eric Corton gestemd 😉 Sunnery James weet zich zo te kleden dat hij er altijd stijlvol uitziet zonder dat er teveel moeite voor te doen. De credits voor zijn look van gister gaan naar ontwerper Jan Boelo. Met leren kniestukken op zijn jeans en een leer jasje wist hij zich te onderscheidden van de andere genomineerden. Waar hij zijn hoge schoenen vandaan heeft heb ik ‘m niet kunnen vragen. Balen, want ik wil die ook hebben!

Bekend Nederland was op het event afgekomen. Sportmannen als Jeffrey Lammers en Evgeniy Levchenko zagen er tiptop uit. Waarin Levchenko positief opviel met zijn overzised rode strik. En ook modekoningen Frans Molenaar en Addy van den Krommenacker waren van de partij. In tegenstelling tot de rest zagen zij er redelijk gewoontjes uit. Voor de vrolijke noot konden we bij stylist Maik de Boer terecht. Met zijn getekende baard, oranje stropdas en zijn grappige opmerkingen wist hij genomineerde Gers Pardoel te strikken voor een interview.

Esquire Best Geklede Man 2013 - Maik de Boer en Gers Pardoel - indepaskamer

Op de avond zelf hadden genomineerde Eric Corton en ik afgesproken een kledingruil te doen. Hij kreeg mijn Funkie House strik en ik kreeg van hem een stropdas. Een beetje jammer dat hij de stropdas was vergeten. Maar ik geloof hem op zijn woord dat hij ‘m vandaag op de bus doet.

Esquire Best Geklede Man 2013 - Kledingruil met Eric Corton - indepaskamer

Dat het om de Best Geklede Man verkiezing ging was duidelijk te zien aan het publiek. Alle mannen zagen er strak en stijlvol uit, waarbij de smoking was by far favoriet was. Zelf had ik zin om te experimenten. Geen smoking met strik, maar een hoedje en een zwarte borstlap met hoge kraag.

Esquire Best Geklede Man 2013 - indepaskamer

Het zwarte hoedje heb ik na een jarenlange zoektocht gevonden op de Haagse Denneweg bij herenkleding boutique White. Als een kind zo blij verliet ik afgelopen zaterdag de winkel. Binnenkort ga ik eens terug voor een uitgebreide passessie. Jassen, sweaters, shirts, broeken, schoenen. Keuze genoeg!

De zwarte borstlap met hoge kraag heb ik bij Cos vandaan. Ga er eens kijken als je opzoek bent naar stijlvolle kleding voor een betaalbare prijs. O ja, of ga erheen voor de paskamer! De beste van Den Haag als je het mij vraagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.