Daggie Utrecht | Kom allen naar de Zadelstraat

Nukuhiva Utrecht I indepaskamer III

Laatst was ik met m’n zus op pad. Een daggie quality time tussen broer en zus. Dit doen we om de zoveel tijd. Wij kiezen een stad en maken er een shoppingdag van. Ok, meestal is het dat wij van terras naar terras struinen. In Utrecht was dit niet anders. Wel wilde wij even kijken bij de Zadelstraat.

Een collega tipte mij hierover. Een hippe winkelstraat waar veel toffe kledingzaken- en merken zitten (en nog veel meer zoals Rabarber voor killing lekkere taarten en goeie koffie). Hij verzekerde mij dat ik het leuk zou vinden. En gelijk had hij. M’n arme zus was de lul want elke kledingzaak dook ik naar binnen. Te beginnen bij Squad en Quadrat. Twee zusterbedrijven die beide gespecialiseerd zijn in vette (veelal) Scandinavische merken als NN07, MADS NORGAARD en SUIT, maar verkocht ook één van mijn favoriete schoenenmerken CLAE. Ik heb hier mijn hand op mijn knip kunnen houden. Bij Nukuhiva kon ik mij niet meer inhouden.

mvvoorbergen-20150910-Nukuhiva-Utrecht-44

Nukuhiva is opgericht door Floortje Dessing en staat voor stijlvol, hip, fairtrade en duurzaam. Nukuhiva kiest bewust voor modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. Je vindt uitsluitend merken die fairtrade produceren. Voor deze merken is duurzaamheid vaak ook een belangrijke richtlijn. Het grootste deel van de kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, lyocell, hennep en andere natuurlijke materialen.

mvvoorbergen-20150911-Nukuhiva-Amsterdam-5382

De look die ik mee naar huis heb genomen is een groene skinny jeans van Knowledge Cotton Apparel (mooi voor de lente ;-)). Knowlegde is een Deens herenmodemerk. Alle kleding van hun wordt fair trade geproduceerd en gemaakt van 100% biologisch katoen of andere duurzame materialen. Op de foto zie je m’n HYMN Londen trui. Deze is iets minder duurzaam en wordt dan ook niet verkocht bij Nukuhiva. Om de look compleet te maken heb ik een donker longfit t-shirt gekocht van Yunit.

Nukuhiva Utrecht I indepaskamer I

Yunit is een Amsterdams t-shirt merk dat staat voor het creëren van eenheid. Yunit gelooft in de schoonheid van hetzelfde zijn en daarom is ieder t-shirt model passend voor elk persoon. De collectie wordt op kleine schaal eerlijk gemaakt en er wordt veel gewerkt met biologisch katoen.

Top! Een nieuwe look is in de pocket. M’n zus en ik zijn nog de Oudegracht afgelopen om daarna terrassen te spotten om te genieten van het zonnetje. De avond hebben wij afgesloten bij Beers and Barrels. Goeie service, lekker eten en Gin & Tonic. Happy days!

indepaskamer I broer en zus I Beers and Barrels Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published.