Australian is terug van weggeweest

Ouden tijden herleven! Ken je de naam Australian nog? Bij het horen van de naam schiet ik weer 20 jaar terug in de tijd. Hardcore, trainingspakken en Nike Air Max. Haha! Ik zie mijzelf weer staan op Thunderdome in het Zoetermeerse Silverdome. In die tijd was ik nog helemaal niet met mode bezig. Je kan een trainingspak ook nauwelijks mode noemen. Sneakers zijn voor mij wel mode. Terugdenkend realiseer ik mij dat mijn liefde voor sneakers rond die tijd begon te groeien. Ik heb meer liefdesverdriet gehad vanwege versleten sneakers dan van versleten vriendinnetjes. Hmmm. Dat lag waarschijnlijk niet aan hun, maar meer aan mij 😉 Die sneakerliefde is nooit weggegaan en wordt alleen maar sterker. Blij verrast was ik dan ook toen Australian Footwear mij vertelde dat ze een herritage collectie op de markt gingen brengen.

Australian Footwear Herritage l indepaskamer l 3

Een stukje kennisoverdracht van Australian. Australian is sinds de jaren 60 een van de pioniers geweest in de tennissport. De combinatie van technische kenmerken, functionaliteit en comfort maakten het tenniskleding label tot en met de jaren 90 razend populair bij bekende tennisprofessionals. Zowel Ivan Lendl, Goran Ivaniơević en Petr Korda zetten hun eerste stappen op het tennisveld met Australian. Voor de Australian Footwear Heritage collectie is het ontwerpteam in de archieven gedoken. In de jaren 70 is er voor het eerst een tennisschoen op de markt gebracht. De eenvoud, functionaliteit en kwaliteit van het model uit 1974 inspireerde tot een remake. Zowel de slijtvaste rubberen zool, het ventilerende voetbed en de originele Pantone-kleuren zijn identiek aan het originele model.

Australian Footwear Herritage l storia l indepaskamer

Mijn favoriet is de all white. Clean en sporty met een old school klassieke uitstraling. I like! Ik heb met mijzelf afgesproken ze zo lang mogelijk wit te houden. Mocht je mij tegenkomen en mij angstvallig mensen op afstand zien houden, weet dan dat ik nog in fase 1 van de “step away from my white shoes” modus zit. Deze modus verdwijnt zodra de eerste vlek op de schoen zit.

Australian Footwear Herritage look l indepaskamerVandaag heb ik deze zonnige dag aangegrepen om sokloos naar werk te gaan. Door geen sokken te dragen en je broekspijpen twee keer om te slaan, wordt de aandacht naar de onderkant van je look gevestigd. Perfect, want dit is ook de bedoeling. Als je iets nieuws hebt wil je dat het goed gezien wordt. De rest van m’n look heb ik ook clean gehouden om de focus op mijn nieuwe sneakers te houden.

Australian Footwear Herritage l indepaskamer l 5 Australian Footwear Herritage l indepaskamer l 4Thanks guys voor de complimenten en dat jullie mijn “step away from the white shoes” modus hebben proberen te boycotten, maar er niet in geslaagd zijn een vlek aan te brengen.

Thuisgekomen trek ik ze uit en zet ze tussen m’n andere liefdes. Blij kijk ik naar de stralend witte sneakers tussen al die anderen en realiseer mij dat ik niet gemaakt ben voor een monogame sneakerrelatie. Happy days!

De Australian Herritage collectie is te koop online en in meerdere winkels in Nederland (en de rest van de wereld :P). Klik op de linkjes en ontdek hoe, wat en waar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.